fbpx

Produktivnost narasla 20%

implementirali smo real–time sustav praćenja poslovanja konzultantske tvrtke

01

IZAZOV

Konzultantska tvrtka čiji su glavni resursi njeni zaposlenici i njihov rad, nije imala jasan uvid u stvarne sate utrošene u pojedini projekt. Sukladno tome, nije bila u mogućnosti pratiti profitabilnost projekata, što je onemogućilo donošenje poslovnih odluka temeljenih na stvarnim podacima.

02

RJEŠENJE

Nakon detaljne analize potreba odlučeno je da će se implementirati sveobuhvatno IT rješenje koje će, uz pružanje uvida u profitabilnost projekata, nuditi i mjerljivost ostalih komponenata poslovanja. Sljedeći je korak bio istražiti tržište dostupnih, odgovarajućih IT alata, njihovo testiranje i odabir optimalnog rješenja. U komunikaciji s dobavljačem rješenja, identificirane su potrebe dodatne optimizacije koje je bilo potrebno izvršiti u svrhu maksimalne prilagodbe potrebama klijenata. Prije same implementacije, održana je edukacija zaposlenika, te su predstavljene sve prednosti prelaska na novi sustav, a potom je izvršena i sama implementacija.

03

REZULTAT

Nakon implementacije sustava, tvrtka na jednom mjestu ima uvid u razne aspekte profitabilnosti projekata (prema project manageru, vrsti usluge, vremenskom razdoblju, organizacijskom odjelu) što joj omogućava donošenje strateških odluka temeljenih na stvarnim brojkama. Uz to, istim alatom tvrtka je ispunila i druge potrebe poput mogućnosti planiranja korištenja resursa, praćenja prodajnog pipelinea i prodajnih rezultata te praćenja naplate.