fbpx

Usluge

Sveobuhvatna savjetodavna usluga za privatni i javni sektor

Naša ključna područja obuhvaćaju pružanje podrške klijentima u osiguravanju bespovratnih sredstava, ulaganju i poreznim potporama, financijskom savjetovanju, ESG-u te savjetovanju u javnom sektoru, no pokrivamo i druge oblike savjetodavnih usluga “krojenih po mjeri”.

Iza sebe imamo više od 300 zadovoljnih klijenata za koje smo do sada osigurali više od 400 milijuna eura bespovratnih sredstava. Na natječajima ostvarujemo prolaznost veću od 97 %, a ukupna vrijednost završenih projekata iznosi više od 900 milijuna eura.


EU potpore

Savjetujemo visokotehnološke i brzorastuće tvrtke te velike renomirane kompanije tijekom cijeloga procesa: od planiranja i pripreme investicije, prijave na natječaje za dodjelu nepovratnih sredstava do provedbe projekta, javne nabave i financijskog izvještavanja.


Financijsko savjetovanje

Nudimo cjelovitu podršku koja uključuje provedbu te povrh izrade investicijske studije nudimo i podršku u pregovorima s bankama te izradu svih popratnih obrazaca s naglaskom na DNSH obrazac. Imamo bogato iskustvo u izradi studije izvodljivosti s analizom troškova i koristi (FSCBA) koja je iskoristiva za različite svrhe.


Energetska tranzicija i održivi razvoj

Usmjereni smo na sveobuhvatnu savjetodavnu uslugu za privatni i javni sektor u sklopu koje provodimo strateško energetsko planiranje, prilagodbu poslovanja ciljevima održivog razvoja te pružamo uslugu uvođenja ESG koncepta u poslovanje. Također, pružamo kompletnu tehničku podršku u pripremi zelenih ulaganja u sklopu koje pokrivamo izradu DNSH obrazaca za usklađivanje ulaganja s EU taksonomijom, izračun ugljičnog otiska vašeg poslovanja te proračun ušteda energije i emisija CO2 u skladu s tehničkim normama.Javni sektor

Pružamo smjernice javnom sektoru, s primarnim naglaskom na pomoć jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave te tijelima državne uprave u području planiranja razvoja i pripreme projekata. Naša je misija osnažiti javnu upravu da učinkovitije i pametnije iskoriste svoje resurse za pojednostavljenje poslovanja i pružanje usluga poduzetnicima i građanima.


Često postavljena pitanja

Kako povući sredstva iz EU fondova?

Proces pripreme projekta ovisi o vrsti i tipu investicije te djelatnosti ulaganja. Proces pripreme započinje analizom projektne ideje, analizom otvorenih i najavljenih natječaja, analizom prihvatljivosti klijenta na specifični natječaj te pripremi natječajne i projektne dokumentacija čija se kompleksnost razlikuje od natječaja do natječaja.

Tko sve može tražiti usluge za područje javnog sektora?

Usluge za područje javnog sektora mogu tražiti razne organizacije i tijela, uključujući jedinice: lokalne (regionalne) samouprave – županije, gradovi i općine, državna uprava – ministarstva, agencije i druge državne institucije, javne ustanove i poduzeća – bolnice, škole, sveučilišta, kao i javna poduzeća koja pružaju komunalne i druge javne usluge, nevladine organizacije i udruge – organizacije civilnog društva koje surađuju s javnim sektorom ili provode projekte od javnog interesa, međunarodne i europske institucije – organizacije kao što su EU tijela, međunarodne financijske institucije i drugi međunarodni dionici.