fbpx

Kako motivirati i nagraditi prodajne menadžere

kompenzacijski model za vodeću francusku kozmetičku kompaniju

01

IZAZOV

Jedna od vodećih francuskih kozmetičkih kuća želi razviti novi pravedniji kompenzacijski model za managere na tržištima Slovačke i Rumunjske koji će nagrađivati najbolje i “kažnjavati” najlošije te ujedno i maksimizirati učinke. Trenutni kompenzacijski model je ograničen te podložan manipulacijama pojedinaca.

02

RJEŠENJE

Apsolon je projekt strukturirao u dvije faze. U prvoj fazi provedena je analiza postojećeg modela kompenzacije, organizacijska kultura, identificirana su ograničenja, analizirana je konkurencija te je konceptualizirano više opcija. U drugoj fazi odabran je najbolji kompenzacijski model za oba tržišta, a koji je u skladu sa zadanim kriterijima te je kroz fazu testiranja i dodatno usavršen. Novi kompenzacijski model garantira konkurentnu zaradu novim prodavačima te pruža atraktivnu zaradu najboljima.

03

REZULTAT

Novousvojeni model predstavlja motivirajući model kompenzacije prodajnog osoblja jer izravno dovodi u vezu radni učinak i nagradu te je usklađen sa strateškim ciljevima tvrtke. Navedeni model, baziran na stimulativnom sustavu naknada, nagrađuje zalaganje djelatnika te potiče manje aktivne djelatnike na dodatni angažman što doprinosi većoj pravednosti sustava kompenzacije i zadovoljstvu zaposlenika.