fbpx

Prvi hrvatski Design Thinking projekt u javnoj upravi

najveći regionalni statistički zavod (design) sprinta do inovacija

01

IZAZOV

Klijent – državna institucija kojoj je jedna od osnovnih zadaća provedba različitih istraživanja, planira digitalizirati određene procese koje bi trebali koristiti i brojni građani. Nakon provedenog pilot-projekta i rezultata koji su bili niži od očekivanih, projektni tim zadužen za poboljšanje rezultata u fazi live produkcije angažirao je stručnjake Apsolona kao podršku.

02

RJEŠENJE

Predloženim, prihvaćenim i provedenim projektom DT tim Apsolona facilitirao je rad projektnog tima naručitelja od ukupno 12 zaposlenika iz različitih odjela kroz 12 četverosatnih sprintova. Zahvaljujući aktivnom angažmanu projektnog tima klijenta, tijekom 3 mjeseca projekta stečeno je duboko razumijevanje ključnih ciljanih skupina, otkriveni su novi dubinski uvidi o korisnicima usluga koje će klijent moći koristiti u daljnjem radu te je generiran niz novih ideja za rješavanje postavljenog izazova.

03

REZULTAT

Tijekom rada provedeno je više od 60 intervjua sa stvarnim korisnicima, kreirano je i produbljeno 12 specifičnih persona, definirano 12 specifičnih izazova i na temelju njih generirano preko 40 konkretnih i primjenjivih ideja od kojih su 3 prototipizirane i koje su testirane sa 12 stvarnih potencijalnih korisnika. Finalna isporuka klijentu uključivala je detaljnu prezentaciju i plan realizacije ideje koja najbolje adresira definirane potrebe, ali i detaljan izvještaj u kojem su dokumentirana prikupljena saznanja i koji omogućuje nastavak samostalnog rada projektnog tima pravilno primjenjujući Design Thinking metodologiju.