fbpx

Kako smo digitalno transformirali vodeći arhitektonski ured

prihodi narasli za 15%, učinkovitost skočila za 25%

01

IZAZOV

Uspješna tvrtka u obiteljskom vlasništvu nalazila se pred smjenom generacija u upravljanju. Tijekom 10 godina postojanja, iz male je tvrtke prerasla u vodeću, bez previše promjena u poslovnim procesima i načinu poslovanja, te uz neadekvatan IT sustav. Sin vlasnika odlučio je osnažiti tvrtku za daljnji rast kroz modernizaciju i digitalnu transformaciju poslovanja.

02

RJEŠENJE

Koristeći ABC Framework, vlastitu metodologiju za digitalnu transformaciju poslovanja, stručnjaci Apsolona analizirali su segmente poslovanja s fokusom na poslovne procese, organizaciju, komunikaciju, kolaboraciju centralnog ureda s operativnim lokacijama i druge ključne aktivnosti grupacije. Temeljem rezultata analize izrađene su preporuke za poboljšanja te se krenulo u šestomjesečnu implementaciju koja je uključivala i odabir cjelovitog BMP sustava i njegovu implementaciju, uvođenje suvremenih IT alata za učinkovitije i jednostavnije poslovanje, te kreiranje partnerskog ekosustava.

03

REZULTAT

Nakon implementacije preporuka, prihod tvrtke porastao je za 15%. Pojednostavljenjem ključnih poslovnih procesa, obavljanje poslovnih procedura i zadataka ubrzalo se za  25%, te se značajno povisila razina transparentnosti poslovanja.  Uz pomoć novog izvršnog direktora koji je sudjelovao u implementaciji i postojećeg tima internih  stručnjaka, ispunjena su sva očekivanja vlasnika i stvoren temelj za dugoročnu održivost poslovanja.