fbpx

Mala općina za velike projekte

kako smo pomogli vratiti kulturni život u istarske kaštele

01

IZAZOV

Općina Svetvinčenat u kojoj živi samo 2000 stanovnika, vlasnica je najznačajnijeg mletačkog kaštela u cijeloj Istri. Ulaganja u kulturnu baštinu nude veliki potencijal za razvoj kulturnog turizma, a istodobno su izuzetno su skupa. Pred Svetvinčentom je bio izazov osmisliti vrlo inovativan i konkurentan projekt, i za njega prikupiti financijska sredstva.

02

RJEŠENJE

U suradnji s Apsolonom, općina Svetvinčenat je osmislila i pripremila inovativan, suvremen i kompleksan projekt s čak 11 partnera koji će osigurati dugoročnu održivost projekta revitalizacije kaštela Morosini Grimani. Kvaliteta projekta je prepoznata te je općini odobreno sufinanciranje projekta fondovima EU u iznosu od 19 milijuna HRK.

03

REZULTAT

U ljeto 2019. kaštel Morosini Grimani pokazuje svoje novo lice i dočekuje prve posjetitelje koji će moći uživati u koncertima, predstavama, festivalima, uprizorenja “living history-ja”, Escape room igrama te lokalnim delikatesama i vinima. Ovim ulaganjem, Svetvinčenat postaje značajna destinacija turističke regije!