fbpx

Jednostavnije i pametnije licence

kako smo pomogli Tajlandu provesti najveći projekt poboljšanja poslovnog okruženja u povijesti države

01

IZAZOV

Vlada Tajlanda odlučila je provesti opsežne regulatorne reforme usmjerene poboljšanju uvjeta poslovanja privatnog sektora te smanjenju opterećenja i korupcije javnog sektora.

02

RJEŠENJE

Stručnjaci Apsolona u suradnji s američkim partnerom napravili su pregled regulatornog okvira licenci i procedura, izračunali njihov trošak za gospodarstvo Tajlanda te pripremili niz preporuka za pojednostavljenje ili ukidanje zastarijelih i neefikasnih licenci i procedura. Apsolon je razvio i implementirao web-aplikaciju e-Gillotine™ koja sadrži registar e-licenci – bazu podataka od 7000 licenci koja se može pretraživati ​​prema nadležnim agencijama i koja sadrži podatke o potrebnim dokumentima, naknadama i vremenu potrebnom za ishođenje određene licence. Nakon usvajanja preporuka od strane Vlade Tajlanda, reformski timovi će pomoću e-Gillotine™ krenuti u provedbu regulatornog rasterećenja.

03

REZULTAT

Uspostavljen jednostavan i transparentan regulatorni okvir i sustav ishođenja licenci kojim je olakšano i pojednostavljeno poslovanje u Tajlandu.