fbpx

Omogućili smo 1.5 milijuna eura za financiranje regionalnog bio-tehnološkog centra

biotehnološka istraživanja u poljoprivredi

01

IZAZOV

Poljoprivredna srednja strukovna škola željela je unaprijediti uvjete učenja i rada svojih učenika i nastavnika i omogućiti im učenje o najnaprednijim tehnologijama u uzgoju bilja kroz praksu.

02

RJEŠENJE

Osmišljen je Regionalni centar za biotehnološka istraživanja i razvoj u poljoprivredi namijenjen poduzetnicima i učenicima sa šireg područja slavonskih županija. Kako bi se ojačao potencijal škole za provedbu istraživanja i razvoja i savjetovanja poduzetnika, formirano je projektno partnerstvo s poduzetničkim potpornim i znanstvenoistraživačkim institucijama. Projekt je sufinanciran iz IPA fonda za poslovnu infrastrukturu.

03

REZULTAT

Projekt je uspješno financiran iznosom od 1.5 milijuna eura. Izgrađena su 3 objekta ukupne površine preko 2.000m2, koja uključuju najnapredniji mikropropagacijski laboratorij u zemlji i niz drugih suvremenih laboratorija, opremljene su učionice i uredi novog Centra, podignuti staklenici kapaciteta preko 3.000 sadnica. Škola se danas smatra jednom od najnaprednijih strukovnih škola u RH i postala je regionalnim centrom kompetentnosti strukovnog obrazovanja iz područja poljoprivrede.