fbpx

Financiranje rasta vodećeg drvoprerađivača

178 milijuna kuna bespovratnih sredstava za jačanje proizvodnje

01

IZAZOV

Vodeća tvrtka drvoprerađivačke industrije u RH ulaže preko 400 milijuna kuna s ciljem jačanja tržišnog položaja, širenja proizvodnih kapaciteta, diverzifikacije proizvodnog asortimana te izgradnje zero-waste pogona. Tvrtka je ranije neuspješno prijavila projekt za sufinanciranje.

02

RJEŠENJE

U 3 godine suradnje identificiran je niz mogućnosti za financiranje tvrtkinih investicija. Klijentu je izrađena cjelokupna dokumentacija za prijave na brojne natječaje iz Europskog fonda za regionalni razvoj te na hrvatske poticaje te za bankovno financiranje.

03

REZULTAT

Uspješnim prijavama na natječaje, Apsolon je tvrtki osigurao ukupno 178 milijuna kuna potpora te zatvaranje financijske konstrukcije bankovnim kreditima. Dosadašnjom provedbom projekata, Društvo je naraslo od veličine od 17 zaposlenih i godišnjih 136 milijuna kuna prihoda na 209 djelatnika i 202 milijuna kuna prihoda 2017. godine. Nadalje, implementacija nove proizvodne linije rezultirat će povećanjem proizvodnih kapaciteta za 156%, a po dovršetku projekta, Društvo će realizirati krajnje postavljeni cilj, a to je zero-waste koncept pilane.