fbpx

Vodećoj tehno-prometnoj tvrtki 4 milijuna kuna potpore

za ulaganje u proizvodnju i otvaranje 75 radnih mjesta

01

IZAZOV

Poduzeće koje se bavi razvojem i proizvodnjom tehnoloških rješenja u prometu ima ograničen infrastrukturni i proizvodni kapacitet koji ne zadovoljava potražnju na 47 svjetskih tržišta na kojima poduzeće posluje. Kako bi se odgovorilo na rastuće tržišne potrebe i regulatorne zahtjeve, bilo je potrebno pronaći povoljne izvore financiranja za planirani investicijski ciklus u izgradnju i opremanje nove proizvodne jedinice.

02

RJEŠENJE

Apsolon je detaljno analizirao klijentov CAPEX te ga upario s dostupnim izvorima financiranja kako bi kreirao strategiju financiranja planiranih ulaganja. Kao ishod analize, preporučeno je kombinirano financiranje kreditom banke i bespovratnim sredstvima iz ESI fondova. Naši stručnjaci su izradili investicijsku studiju s infrastrukturnom komponentnom projekta te ukupnu projektnu dokumentaciju za financiranje iz ESI fondova. U procesu je uspješno pružena podrška tijekom postupka vrednovanja i ugovaranja te su adresiranih svi izazovi kako bi se osigurao pozitivan ishod.

03

REZULTAT

Kao rezultat realizacije projekta osigurano je više od 4 milijuna kuna bespovratnih sredstava za povećanje prostornog i proizvodnog kapaciteta i otvaranje 75 visokokvalificiranih radnih mjesta. Nadalje, realizacijom projekta su osigurani preduvjeti budućeg rasta i razvoja poslovanja te globalna konkurentnost tvrtke na vrlo zahtjevnim natječajima opremanja prometnih dionica s novim tehnološkim rješenjima.