fbpx

Modernizacija mlinskog postrojenja

EU fondovima do 3 mil. eura bespovratnih sredstava

01

IZAZOV

Tvrtki sa stogodišnjim iskustvom u mlinskoj industriji bila je potrebna modernizacija i povećanje kapaciteta mlinskog postrojenja. S obzirom na visoku kompleksnost i iznimno veliku vrijednost projekta 60 mil kn (8 mil eura) tvrtki je trebala pomoć stručnjaka u provedbi projekta te pronalaženju povoljnih izvora sufinanciranja.

02

RJEŠENJE

Povjerenje je dano stručnjacima Apsolonovog Agro tima. Nakon inicijalnih razgovora zaključeno je da je najbolje rješenje prijava projekta na natječaj iz Programa ruralnog razvoja. Nakon opsežnih priprema i prijave na natječaj, projekt je odobren te je na raspolaganje stavljeno 3 milijuna eura koje je kroz fazu provedbe projekta bilo potrebno i opravdati. Provedba projekta je uključivala rekonstrukciju dijela mlinskog postrojenja te nabavu i ugradnju potrebne opreme. Navedeno je iziskivalo niz odobrenja od relevantnih institucija kao i odabir te izazovne pregovore s dobavljačima opreme. Paralelno s navedenim aktivnostima bilo je potrebno odraditi kontrole na terenu te podnijeti Zahtjeve za isplatu sredstava. Ovaj iznimno zahtjevan projekt proveden je bez financijskih korekcija te je tvrtki isplaćena maksimalna potpora po natječaju (3 milijuna eura).

03

REZULTAT

Uz uštedu od 3 mil. eura tvrtka je provedbom projekta povećala kapacitete prerade za 45%, unaprijedila tehnološke procese proizvodnje te proširila postojeći asortiman proizvoda što je pozitivno utjecalo na njezinu konkurentnost na tržištu mlinskih proizvoda.