fbpx

Medicinska robotika u neurokirurgiji

maloj smo tvrtki osigurali 15 milijuna kuna bespovratnih sredstava za razvoj inovacija

01

IZAZOV

Mala tvrtka koja je svoj renome stekla u iznimno zahtjevnoj, nuklearnoj industriji, odlučila se na diversifikaciju djelatnosti i ulazak u segment razvoja medicinske robotike. S obzirom na to da je odluka podrazumijevala među-industrijski transfer znanja i tehnologije (prijenos dosadašnjeg iskustva u novi, iznimno kompleksan i sofisticiran poslovni segment), ključan izazov odnosio se na pronalazak i kreiranje okvira suradnje s renomiranim partnerima koji će pružiti dodatan know-how, ali i na osiguranje sufinanciranja projekta bespovratnim sredstvima.

02

RJEŠENJE

Apsolon je pregledao dostupne izvore financiranja za istraživanje i razvoj te preporučio prijavu na identificirani natječaj iz ESI fondova. Preuzeli smo cjelokupni proces konceptualizacije i pripreme projekta, što je obuhvaćalo koordinaciju 3 partnerska projektna tima: poduzeća prijavitelja, istraživačke organizacije kliničko bolničkog centra u Hrvatskoj. Nadalje, izradili smo poslovni plan i proračun koji je adresirao sve potrebe ovako kompleksnog transdisciplinarnog projekta koji uključuje razvoj hardvera i softvera za robotski sustav za primjenu u neurokirurgiji. Podrška naših stručnjaka uključivala je definiranje tripartitnog partnerskog sporazuma i intelektualnog vlasništva koje se očekuje kao rezultat projekta, pripremu kompletne dokumentacije te podršku tijekom postupka vrednovanja i ugovaranja projekta.

03

REZULTAT

Po uspješnoj predaji i evaluaciji projektne prijave, klijent je ostvario više od 15 milijuna kuna bespovratnih sredstava, što je direktno omogućilo realizaciju predloženog projekta. Navedenim je tvrtka osigurala diverzifikaciju i daljnji održivi rast poslovanja koji se očekuje slijedom rasta prihoda od prodaje, neto dobiti, izvoza i zapošljavanja.