fbpx

EU potporom do modernizacije proizvodnje

drvo-prerađivač ostvario rast prodajnih prihoda od 90%

01

IZAZOV

Tvrtka je godinama poslovala u iznajmljenoj proizvodnoj hali, sa starim strojevima i bez razvijene marketinške strategije. Kako bi razvila stagnirajuće poslovanje i postala relevantan igrač u drvno-prerađivačkom sektoru, bilo je potrebno podići razinu poslovanja u svim segmentima na viši nivo.

02

RJEŠENJE

U suradnji sa stručnjacima Apsolona identificirane su brojne prilike za sufinanciranje projekata kroz EU i nacionalna sredstva. U prvoj fazi su nabavljeni novi radni strojevi, izrađena je dvogodišnja marketinška strategija te je kupljena poslovna hala. Kupovina hale omogućila početak druge faze, odnosno izgradnju fotonaponske elektrane i uvođenje mjera energetske učinkovitosti. U trećoj fazi postojeća je hala dograđena te su nabavljeni dodatni novi strojevi za predindustrijsku obradu drva.

03

REZULTAT

Provedbom projekta tvrtka je modernizirala i proširila proizvodni pogon što joj je omogućilo trostruko povećanje proizvodnje, te je uvela korištenje obnovljivih izvora energije što je smanjilo troškove energije za 88%. Dodatno, kroz marketinške aktivnosti tvrtka je privukla nove kupce te je sinergijski učinak svih ulaganja doveo do povećanja prihoda od prodaje za 90%.