fbpx

Digitalizacija farme za proizvodnju mlijeka

klijent postao glavni dobavljač tržišnom lideru i povećao prihode 5x

01

IZAZOV

Generacijska obnova tvrtke s dugogodišnjim obiteljskim poslovanjem u sektoru stočarstva i mljekarstva, rezultirala je planovima za provedbu novog investicijskog ciklusa. Provedbom novog investicijskog projekta tvrtka je željela proširiti vlastite kapacitete proizvodnje, povećati prihode i modernizirati poslovanje u osjetljivom, a gospodarski važnom sektoru u kojem posluje.

02

RJEŠENJE

Investicijski projekt sastojao se od dva dijela; (1) izgradnje nove farme muznih krava izgrađene sukladno projektantskom prijedlogu i (2) modernizacije poslovanja koja se temeljila prvenstveno na digitalizaciji poslovanja. Naime, na prijedlog stručnjaka Apsolona tvrtka je investirala u opremu za proizvodnju mlijeka koja je na tržištu patentirana inovacija, a koja je digitalizirala cjelokupni proces proizvodnje mlijeka. Nova oprema za proizvodnju mlijeka sada u potpunosti kontrolira sve parametre kvalitete proizvodnje finalnog proizvoda, ali i zdravlja muznih krava, te tvrtka u realnom vremenu ima sve podatke prema kojima može usmjeriti poslovne aktivnosti. Projekt se provodio 3 godine, a sufinanciran je natječajem Programa ruralnog razvoja.

03

REZULTAT

Provedba projekta rezultirala je povećanjem kapaciteta za 460% čime je tvrtka postala jedan od najvažnijih dobavljača tržišnom lideru u proizvodnji mlijeka. Modernizacijom poslovanja tvrtka je u mogućnosti ispuniti sve kvalitativne i kvantitativne zahtjeve tržišta, a isto potvrđuje podatak povećanja prihoda za 560%. Digitalizacijom poslovanja omogućena je potpuna kontrola proizvodnog procesa i svih parametara kvalitete finalnog proizvoda što je rezultiralo redukcijom otpada za 30% te vanjskih troškova za 20%.