fbpx

Upravljanje financijama i likvidnošću

Upravljanje novčanim tokom, razvoj kriznih scenarija i pružanje podrške u financiranju

Nužnost digitalnog poslovanja​

COVID kriza ostavila je snažan utjecaj na mnoga poslovanja posebice u segmentu upravljanja likvidnošću. Veliki broj poslodavaca našao se pred izazovima isplate plaća zaposlenicima, pokrivanja tekućih troškova ili izdataka dobavljačima i državi. Mnoge organizacije nemaju razrađene modele funkcioniranja u novonastalim okolnostima te individualno pronalaze idealana rješenja primjenjiva za svoje potrebe. 

/

Paket usluga financijskog savjetovanja usmjeren je na podršku poduzetnicima kao odgovor na trenutačne izazove u području likvidnosti, a također uključuje i podršku izrade plana i potpore za oporavak u vremenima nakon krize. Kako bismo klijentima osigurali maksimalnu podršku u neizvjesnim vremenima, paket smo koncipirali u obliku dvije različite usluge i besplatnog alata za jednostavnije praćenje novčanog toka.  

Upravljanje likvidnošću

Uz standardnu podršku sustavnog vođenja financijskog menadžmenta, pružamo potporu u rješavanju krize likvidnosti te u generiranju održivog modela budućeg razvoja poslovanja. Usluga se provodi kroz tri različita modula – upravljanje novčanim tokom, razvoj kriznih scenarija i pružanje podrške u financiranju.

Modul 1 odnosi se na praćenje novčanih tokova u razdoblju od tri do šest mjeseci te utvrđivanje novčanog jaza. Modul 2 usmjeren je na razvoj kriznih scenarija gdje pružamo podršku u upravljanju kriznim poslovanjem, optimizaciji poslovanja te razvoju plana financiranja. Modul 3 fokusira se na pružanje relevantnih informacija o kreditiranju te izradi i implementaciji plana financiranja uz davanje podrške za ostvarivanje financijskih sredstava.

Izrada plana i asistencija u provedbi plana oporavka od krize

Premda se sada nalazimo u kompleksnom razdoblju, od iznimne je važnosti razmišljati o budućim koracima i vremenima nakon krize. Kako bi naši klijenti spremno odgovorili na izazove tržišta, pružamo stručnu pomoć pri svladavanju trenutačnih, ali i novih izazova koje donosi nastavak standardnog poslovanja. Time izbjegavamo moguću nespremnost klijenta za izlazak na tržište i sprječavamo scenarije poput pomanjkanja zaliha, podcijenjene tržišne potražnje te poteškoća s lancem opskrbe.

Cash flow model

Svjesni činjenice da u ovim dinamičnim razdobljima ne posjeduju svi jednake kapacitete i resurse za individualno financijsko savjetovanje, u nastavku smo izdvojili naš besplatni alat za jednostavnije praćenje novčanih tokova s ciljem lakšeg poslovnog planiranja i kontroliranja financijskog stanja. Preuzmite alat Cash flow te brzo i samostalno napravite projekciju kretanja novčanog toka u budućem razdoblju.

pencil

Projekcija
novčanog toka

Apsolon — Sva prava pridržana © 2020
Apsolon d.o.o., Jurišićeva 3 10 000 Zagreb, Tel: +385-1-4813314 OIB: 88407675650 Banka: Zagrebačka banka d.d. IBAN: HR2223600001102093410 SWIFT: ZABA HR 2X